BEDRIFTSTEKNOLOGI

10 milliarder for én mobillisens

Britiske myndigheter kan regne med å selge hver av de fire UMTS-lisensene for over 10 milliarder kroner, skal en tro britiske teleanalytikere.

Frode Eriksen
10. feb. 1999 - 08:13

Den eksplosjonsartede veksten i Internett-bruk gjør at britiske telekomanalytikere mener det er fullt mulig for britiske myndigheter å få inn over 10 milliarder kroner for hver av de fire UMTS-lisensene som skal auksjoneres bort. Selve auksjonen er utsatt grunnet ministerskiftet i det britiske handels- og industridepartementet i desember, men i løpet av en uke eller to vil det komme en avklaring på når auksjonen blir foretatt.

De britiske telemyndighetene, Office of Telecommunications (OFTEL), ga sist uke British Telecom tillatelse til å drive egen mobiltelefonivirksomhet, inkludert å kunne kjøpe seg opp i mobilselskapet Cellnet det BT allerede eier 60 prosent, mens Securior eier resten. Det betyr eller all sannsynlighet at BT vil bli en av budgiverne på en av de fire nasjonale UMTS-lisensene.

Konkurrentene Orange, Vodafone og One-2-One er også ventet å delta, eventuelt i et samarbeid med britiske mediebedrifter. I motsetning til GSM er UMTS bare en plattform for tjenester, ikke en spesifikasjon, noe som gjør det mulig med en rekke tjenester som ikke er mulig med GSM.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra