BEDRIFTSTEKNOLOGI

13.000 nordmenn helt hekta på Nokia

Mobilspillet Nokia Game fascinerte 500.000 europeere (inkludert 13.000 nordmenn) så mye at de var villige til å ofre det meste av fritiden i én måned for å delta. Rundt 4.000 deltakere over hele Europa deltok i finalen - av dem 189 nordmenn.

11. des. 2000 - 15:54

Det interaktive mediespillet begynte med en halv million spillere 1. november. Blant de 4.000 deltakerne som var med i finalen, var i underkant av 200 nordmenn. For å være helt nøyaktig var det 189 nordmenn med i finalen.

I en hel måned har spillerne fulgt rollen til hovedpersonen Mika "Sisu" Laakso, en ung finsk snowboardkjører og har konkurrert ved å sette sammen brikkene i et omfattende mysterium. De som klarte seg helt til slutten hadde allerede tolket og løst mange ledetråder og oppgaver som de skulle lete etter i alle mulige mediekanaler.

I finalen hadde spillerne 75 minutter på seg til å takle den siste utfordringen. Spillerne måtte løpe gjennom en virtuell utgave av Nokias hovedkvarter på jakt etter ledetråder om hva som hadde skjedd med Mika - den unge finske snowboardkjøreren - Laakso.

Samtidig måtte de unngå en fiendtlig overtakelse av selskapet, ved å svare på spørsmål innen en gitt tidsfrist.

Som i tidligere faser av Nokia Game, samarbeidet spillere fra forskjellige land på Internett. Gjennom uavhengige nettsider ble informasjon og ledetråder utvekslet mellom spillere, også mens de konkurrerte mot hverandre, opplyser Nokia i en pressemelding.

Nokia planlegger å presentere de 18 nasjonale vinnerne i uke 50, og vinnerne vil bli invitert på en reise til MTV Europes Snowball-arrangement i Italia på nyåret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.