BEDRIFTSTEKNOLOGI

2 MB nettleser for Mac

Tyske iCab har konstruert en liten nettleser for Macintosh som et lett-alternativ både til Internet Explorer og Navigator. Nettleseren er på under 2 megabytes, krever 4 megabytes minne og støtter bl.a. HTML 4.0, Java, og Javascript.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 1999 - 12:27

Apple la ned utviklingen av sin egen nettleser, Cyberdog. iCab sammenliknes av Wired med denne og norskutviklede Opera som alternativer til de to store nettleserne fra Microsoft og Netscape.

Jeffrey Cho som lager nettstedet MacTimes, sier om iCab at den er "rask og full av ulik funksjonalitet", laget for PPC.

Programvaren er ennå ikke 100 prosent ren i de betautgavene som er presentert. iCab melder at programvaren er basert på en nettleser skrevet for Atari OS, produsert av tyske programmerere på tysk.

Mac-tilhengere har imidlertid på dugnad skrevet en uoffisiell engelsk utgave av iCab, som et viktig bidrag til at en engelsk utgave i tillegg til den tyske kan ventes i løpet av få uker.

En gratis beta-utgave av nettleseren til tilgjengelig fra selskapets nettsted (se peker nedenfor eller i margen til høyre) fram til midten av april, mens den ferdige versjonen vil koste vel 29 dollar (220 kroner).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.