20.000 franske nettsteder vandalisert

Hacket av islamister den siste uken.

Hackingen av et stort antall franske nettsteder blir betegnet mer som vandalisme, såkalt defacement av websiden, enn sofistikerte angrep.
Hackingen av et stort antall franske nettsteder blir betegnet mer som vandalisme, såkalt defacement av websiden, enn sofistikerte angrep. Bilde: Brian Jackson/Alamy/All Over Press
15. jan. 2015 - 09:55

Nesten 20.000 nettsider i Frankrike er blitt angrepet av hackere i kjølvannet av terrorangrepene forrige uke, opplyser det franske forsvarsdepartementet.

Sjefen for det franske kyberforsvaret, Arnaud Coustilliere, beskriver gjerningspersonene som «velkjente islamisthackere» fra «strukturerte grupper», uten å utdype noe om deres identitet.

Angrepene startet rett etter søndagens enorme massemønstring til ære for de 17 ofrene for Paris-terroren, ifølge Coustilliere.

– Jeg tror disse angrepene var et motsvar til demonstrasjonen, utført av folk som ikke har sluttet seg til visse verdier, sier han.

Store mengder nettsider av ulik karakter er rammet av dataangrepene, ifølge forsvarsdepartementet.

Blant dem som ble hacket, var pizzarestauranter og skoler, men også nettsider tilknyttet hæren. Dataangrepene førte enten til at nettsidene ble stengt eller at de ble erstattet av andre nettsider.

Forsvarsdepartementet i Frankrike har bestemt seg for å styrke datasikkerheten, forsikrer Coustilliere. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra