BEDRIFTSTEKNOLOGI

200 svensker jakter på kvart million tysterkroner

BSA i Sverige lovet en kvart million kroner i belønning for å lokke frem tysteren i svensken. Nå har det kommet inn nærmere 200 henvendelser som har ført til et 20-talls konkrete tips.

Herman Berg
1. okt. 1999 - 10:40
BSA SverigeEva Reftmark





Les også:
En kvart million for å tyste på pirater

Reftmark håper på at det faktisk er noen som vil motta premiering for tipsene sine, men vil ikke anslå om hvor mange av tipsene som ser lovende ut.

- Nei, det er alt for tidlig å si.

Likevel går det rimelig fort, prosessen kan ta et par uker fra tipsene er inne til avsløringer av bedrifter og organisasjoner. De som har tipset får pengene først når erstatningen er betalt inn.

Kampanjen startet i forrige uke og advokatene til BSA Sverige er i ferd med å sjekke ut hvilke de kan gå videre med. Refberg opplyser til digi.no at også har hatt tidligere kampanjer, men det har vært mer målrettet som mot kommuner (som i Norge) og brev til ledere i bedrifter om at piratkopiering faktisk er ulovlig.

- Det er første gang vi går ut så bredt, sier hun.

BSA har estimert at så mye som 40 prosent av all programvare som brukes i Sverige er kopiert, med en estimert verdi (tap) på én milliard kroner årlig. De har gjort dette for å reise problemstillinger og bevisstheten rundt problemene.

Svenske databrukere har med responsen gjort BSAs egne tips til skamme. Markedssjef Magnus Ahlberg i Microsoft AB, som også er representant i BSA Sverige, sa i forrige uke til Dagens Nyheter at han tvilte på at de ville få flere tips bare fordi de tilbød en belønning.

- Det er nok ikke for pengenes skyld man går til anmeldelse, mente han. Den gang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.