JUSS OG SAMFUNN

300 må gå i NRK

Som ventet går det mot masseoppsigelser i NRK. Statskanalens budsjettsprekk på 159 millioner kroner kan vanskelig hentes inn på annen måte enn ved å nedbemanne staben med omlag 300 årsverk fra neste år, mener styret.

Digitoday Vaktsjef
23. okt. 2000 - 17:13

Minst 250 årsverk må bort, men styret er ikke villig til å legge ned kringkastingsorkestere, slik det har vært spekulert i. Styreformann Torger Reve sier nedbemanningen i 2001 bør være på 300 årsverk for at budsjettet skal gå i balanse, skriver NRK.no.

Kringkastingssjef Einar Førde har tidligere foreslått å blant annet legge ned Kringskastingsorkesteret og redusere antallet korrespondenter i utlandet, for å spare penger, men styret sier altså i dag nedbemanning må til for å få budsjettet i balanse.

Kraftigere nedbemanning enn som så må imidlertid til, mener styreformann Reve, som mener 300 færre årsverk vil gi besparelser på 150 millioner kroner.

På en pressekonferanse i Oslo mandag ville ikke Reve si noe om hvilke stillinger som må kuttes.

Sterkt økte kostnader til nyheter og sport, ikke minst fotball-EM og OL, har bidratt til det svekkede NRK-resultatet.

Ifølge nrk.no skal ledelsen i statskanalen legge frem et balansert budsjett innen neste styremøte. Det varsles en egen gjennomgang av distriktiskontorenes økonomi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.