BEDRIFTSTEKNOLOGI

31.5 millioner digitale fingeravtrykk

Hver eneste dag de siste to årene har Federal Bureau of Investegation (FBI) digitalisert mellom 78.000 til 85.000 fingerprintkort.

Caspar Lund
18. juli 1997 - 13:00

FBI ga North American Morpho Systems Inc. ansvaret for scanningen. Råmaterialet besto av 630 millioner individuelle bilder og Morpho brukte altså bare to år på jobben.

For å scanne så mange bilder så raskt måtte Morpho utvikle et eget system på en spesiallaget datamaskin. Ikke bare det at Morpho hadde tidspress under produksjonen, men de måtte også oppnå så god kvalitet at de kunne gå gjennom FBIs Image Quality Specification.

De scannede bildene danner kjernen i FBIs database IAFIS, Integrated Automated Fingerprint Identification System. Databasen gjør det mulig for FBI å søke etter fingeravtrykk på minutter istedenfor dager og uker, melder Newsbytes.

Morpho, et datterselskap i den franske SAGEM-grupperingen, er spesialister i datastyrt fingeravtrykkbehandling. Selskapet har blant annet installert sine systemer for å avsløre trygdesvindel. - I løpet av 18 måneder har vi spart amerikanske myndigheter for USD 314 millioner, hevder Sandra L. Salzer overfor Newsbytes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.