BEDRIFTSTEKNOLOGI

3Com bedre enn ventet

Selv om sjefen sjøl, Eric Benhamou, slang litt for mye med leppa tidlig i uka, la 3Com torsdag fram et resultat for tredje kvartal som lå i overkant av det de fleste analytikere hadde ventet.

Øystein Kvistad
21. mars 1997 - 15:40

Det var under en konferanse hos Bloomberg i begynnelsen av uka at Benhamou presterte å si til investorer at den svake omsetningsutviklingen selskapet hadde i januar fortsatte utover i kvartalet.

Tallene som ble lagt fram torsdag viser at 3Com i tredje kvartal omsatte for 786,8 millioner dollar, opp fra 606 millioner sammenliknet med samme periode året før. Resultatet på 87,6 millioner dollar ga en fortjeneste per 3Com-aksje på 47 cents, noe som harmonerte bra med analytikernes forventninger om en fortjeneste per aksje på 46 cents.

Da 3Com la fram kvartalstallene etter New York-børsen stengetid torsdag sa Benhamou at selskapet forventer "økt priskonkurranse og en dempet etterspørsel" fordi mange kunder nå tar lar den store innkjøpsiveren hvile og tar seg tid til å analysere hvordan de best kan utnytte sine nettverksinvesteringer.

Spesielt omsetningen av 3Coms produkter, som inkluderer alt fra huber til internett- og fjernaksessprodukter - ikke minst ATM - viste god utvikling i tredje kvartal.

3Coms fusjon med US Robotics er ennå ikke gjennomført og har derfor ingen innflytelse på resultatet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra