BEDRIFTSTEKNOLOGI

40 millioner personsøkere igjen på lufta

PanAmSat har fått i gang igjen personsøker- og kringkastingstjenestene som ble brutt da selskapet mistet kontakten med satellitten Galaxy 4. Vel 40 millioner amerikanske personsøkere mistet kommunikasjon med omverdenen.

Frode Eriksen
22. mai 1998 - 17:26

Satellitten kom ut av kontroll natt til onsdag norsk tid etter en datasvikt i satellitten, som gjorde at den mistet kontakt med jordstasjonen som tar ned signalene til jorden.

Representanter for ett av personsøkerselskapene som ble rammet, Paging Network, sa fredag at vel 85 prosent av selskapets 10,4 millioner kunder igjen kunne bruke personsøkerne.

Ifølge PanAmSat er satellitten stabil, men selskapet får ikke justert satellitten slik at antennen igjen peker mot Jorden. Selskapet har imidlertid etablert alternativ kapasitet på satellitten Galaxy 6 på 74 grader vest (galaxy 4 ligger på 99 grader vest) for personsøkertjenestene de neste dagene. Kunder på andre bånd har også fått etablert seg med kapasitet på alternative satellitter.

PanAmSat erkjenner i dag at kommunikasjonssvikten tidligere i uken kan få konsekvenser for selskapets rykte i markedet, selv om de inntreffer svært sjelden. Hverken PanAmSat eller Hughes som eier 81 prosent av selskapet, har opplevd maken tidligere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.