BEDRIFTSTEKNOLOGI

50 mill. kontrakt til IBM

Fellesdata ga IBM en 50 millioner kroners kontrakt om å levere stormaskiner og kommunikasjonssystemer. Det nye systemet skal gi nær 100 prosent tilgjengelighet 24 timer i døgnet 7 dager i uken, i henhold til Fellesdata.

Jens Kanden
12. nov. 1996 - 11:00

IBM halte i land en 50 millioner kroners kontrakt med Fellesdata om levering av stormaskiner og kommunikasjonssystemer. Det nye utstyret representerer en ny plattform som skal gi nær 100 prosent tilgjengelighet 24 timer i døgnet 7 dager i uken. For Fellesdatas kunder, banker og finansselskaper som ofte bruker døgnåpne selvbetjeningsløsninger hvor konti oppdateres direkte, er såkalt 24/7 tilgjengelighet svært viktig. Systemet ivaretar også kundenes meget høye sikkerhetskrav.

Fellesdata fremhever i sin pressemedling at det nye utstyret gir selskapet et godt utgangspunkt for selskapets videre Internett-satsning. Viseadministrerende direktør i Fellesdata, Tore Mørck, uttrykker tilfredshet med avtalen.

- Vi er svært godt fornøyd med avtalen som gir oss mulighet til å levere den beste kvalitet/pris til våre kunder. Vi vil med dette ha den beste totalløsningen i Norge for å gi generell 24/7 tilgjengelighet og ikke minst sikkerhet ved en katastrofe. Vi opplever IBM`s stormaskin-miljø som «state of the art»-teknologi og som den mest moderne teknologiske plattformen som finnes, sier Mørck.

IBM har tatt i bruk ny, kostnadsbesparende teknologi som gjør IBM konkurransedyktige i kampen mot stor-servere fra andre leverandører. Med den nye teknologien kan man kjøre UNIX og Windows/NT applikasjoner direkte på IBMs stormaskin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.