KARRIERE

66 må gå i Lycos Europe etter nytt milliardtap

Fortsatt annonsesvikt, fallende inntekter og høye restruktureringskostnader påfører Lycos Europe nok et blodrødt kvartalsresultat. Nå varsler Nettavisens eier nye omfattende bemanningskutt.

15. aug. 2002 - 13:39
Lycos EuropeNettavisen

Europa-staben skal slankes ned til 900 ansatte før utgangen av året, det vil si at ytterligere 66 arbeidsplasser skal bort, ifølgehalvårsrapportensom ble offentliggjort tirsdag




Til tross for at Lycos Europe i halvårsrapporten skriver at forbedringen av selskapets netto tap er på hele 83 prosent sammenliknet med fjorårets seks første måneder, så fortsetter pengene å renne i strie strømmer ut av selskapet:


I første halvår i fjor var netto tapet på forferdelige 841,9 millioner euro, og det er ikke småpenger som er brent opp så langt i år heller: 147,1 millioner euro, eller godt over én milliard kroner.

Innbakt i de blodrøde tallene er goodwill-avskrivninger på over 100 millioner euro på grunn av innføring av nye regnskapsregler (US GAAP).

Men Lycos sitter fortsatt på en pen kontantbeholding: Per 30. juni hadde selskapet 262,6 millioner euro på bok etter å ha brukt 27,7 millioner euro av kontantbeholdningen i årets seks første måneder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.