RESULTATERFINANS

80 må gå i Tandberg Data

Tandberg Data meldte fredag at selskapet kommer til å levere et negativt resultat på 15 millioner kroner i andre kvartal . Samtidig må selskapet krype til korset og innrømme at MLR1-avtalen med Compaq likevel ikke blir realisert

Eirik Flaa
19. juni 1998 - 11:40

Sviktende markedssituasjon sammen med en omlegging av valutapolitikken fører til at Tandberg Data kommer til å levere et underskudd på 15 millioner kroner for første kvartal i år.

Produksjonen har vært giret til et for høyt nivå, og kostnadsbasen har derfor vært altfor høy i forhold til inntektsnivået.

Selskapet vil nå redusere antall årsverk med 80 for å få bukt med kostnadssiden.

Valutatap er også en sterk faktor i det svake resultatet. I kvartalet er selskapet påført et tap på 18 millioner kroner, som ifølge Tandberg Datas nye valutapolicy påføres tredje kvartal i sin helhet. Ifølge den gamle valutapolitikken ville to millioner blitt påført andre kvartal, og det resterende tapet i tredje og fjerde kvartal.

Etter lang tids spekulasjon, ble det i dag endelig på det rene at det ikke blir noen MLR1-avtale med Compaq. Selskapet fastholder imidlertid at det fortsatt foregår forhandlinger rundt den siste versjonen av MLR-båndsstasjonene, MLR3. De dramatiske innrømmelsen fra Tandberg Data fikk store konsekvenser for aksjekursen da markedet åpnet fredag. Etter flere dagers kraftig fall, dumpet kursen videre ned med drøyt 34 prosent til 23 kroner (kl 10:35).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.