BEDRIFTSTEKNOLOGI

Acer hjelper Apple

Som følge av elendige kvartalstall, må Apple kutte ytterligere kostnader og en måte blir å sette bort produksjon. The Acer Group, verdens 7. største PC-produsent, annonserte torsdag at selskapet skal produsere komponenter for Apple-plattformen.

Jens Kanden
20. jan. 1997 - 10:00

Etter at Apple annonserte elendige tall for sitt 4. kvartal som endte 27. desember, må selskapet igjennom en ny runde med kostnadsreduksjoner. Ytterligere $400 millioner skal kuttes, og målet er at selskapet skal gå i null med $8 milliarder i omsetning. I en melding til det amerikanske børskontrollorganet tidlig i januar skrev Apple at selskapet muligens vil sette bort produksjon. Torsdag annonserte Acer-gruppen, verdens 7. største PC-produsent, at de skal produsere for Apple-plattformen, i henhold til Global Internet News Agency (gina). Acer skal produsere hovedkort og komponenter for Apple-maskiner og Apple-kloner.

- Vi ser frem til å jobbe med Apple for å levere MacOS-kompatible løsninger, uttalte Stan Shih, styreformann og administrerende direktør i Acer-gruppen. Vi håper at MacOS-plattformen vil kunne vokse raskere med Acer som en stødig kilde for hovedkort og komponenter. MacOS-systemer bruker mange av de samme komponentene som PC-kompatible maskiner, og Acers komponentdesign, globale produksjonsapparat og logistikknettverk gjør at Apple kan levere mer kostnadseffektive løsninger. Vi er sikre på at Acer vil være en støttespiller for Apple, og at selskapene sammen blir en maktfaktor.

Samarbeidet med Acer vil hjelpe Apple med å kutte produksjonskostnadene og sette fokus på utvikling av nye, innovative produkter, fremfor produksjon av standardkomponenter - en aktivitet bedre overlatt til volumprodusenter i det fjerne Østen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra