BEDRIFTSTEKNOLOGI

Acer kjøper TI notebook

Med sitt oppkjøp av Texas Instruments' (TI) notebook-avdeling torsdag, blir Acer Group verdens 6. største notebook-produsent. Acer tar over TIs distribusjonskanaler og kundebaser og styrker seg som PC-aktør. TI rendyrker sin virksomhet rundt integrerte kretser.

Jens Kanden
24. jan. 1997 - 11:00

Acer Group, verdens syvende største PC-merke og fjerde største PC-produsent, kjøpte torsdag notebook-avdelingen til Texas Instruments for en ukjent sum kontanter. Oppkjøpet, hvor Acer overtar TI TravelMate og Extensa, gjør Acer til fjerde største notebook-merke i USA og sjette største i verden.

Oppkjøpet er seneste kapittel i et strategisk samarbeide mellom Acer og TI som begynte i '89, da selskapene grunnla TI-Acer Inc, Taiwans første produsent av DRAM (minne). Acer er fortsatt en av TIs største kunder på minne, og Acer har produsert og vært med på utviklingen av TIs Extensa notebooks, som selskapet nå tar over rettighetene til.

Kjøpet er videreføringen av Acer Groups ambisjoner om å vokse både som PC-merke og PC-produsent. Acer annonserte nylig at de skal produsere komponenter og hovedkort for Apple-plattformen.

Texas Instruments selger notebook-avdelingen for å videreføre og rendyrke satsingen på utvikling, produksjon og salg av integrerte kretser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra