RESULTATERFINANS

Acer og IBM inngår multimilliard-avtale

IBM og Acer signerte mandag en sjuårig tilveiebringings- og teknologiallianse som til sammen er verdt åtte milliarder dollar - over 63 milliarder kroner.

Øystein Kvistad
8. juni 1999 - 05:33
TeknologiavtalenAcerIBM

De to selskapene panlegger også et nærmere produksjonssamarbeid og ytterligere teknologiutveksling som mellom annet kan medføre at IBM kjøper flatskjermløsninger fra Acer for videresalg til sine kunder. Acer produserer i dag skjermer som er basert på teknologi og produksjonsprosesser (TFT/LCD) som selskapet lisensierte fra IBM i mars i fjor. Denne avtalen alene kan bety at IBM på sikt kjøper Acer-skjermer for hele én milliard dollar - nesten åtte milliarder kroner.

Selskapene vurderer også et utstrakt samarbeid på kontroller- og mikroprosessorsiden (basert på PowerPC), spesielt tilpasset fremtidige Internett-applikasjoner, samt et felles løft innen e-handelsløsninger.

Avtalen med Acer er den andre store syvårsavtalen IBM inngår på kort tid. I begynnelsen av mars i år undertegnet IBM en teknologiavtale med Dell verdt ufattelige 16 milliarder dollar. Avtalen innebærer mellom annet at Dell skal kjøpe lagrings- og nettverksutstyr fra IBM for å integrere dette i sine egne datamaskiner (se peker til relatert artikkel nedenfor).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.