RESULTATERFINANS

Acorn kaster inn håndkledet

Det er over og ut for gamle gode Acorn. De siste restene av den ærverdige britiske dataprodusenten ble tirsdag solgt etter å ha slitt tungt økonomisk i lang tid.

Øystein Kvistad
28. apr. 1999 - 04:52

Acorn, som har operert i det britiske markedet i nærmere 20 år, rapporterte et underskudd for 1998 på ti millioner pund - omlag 125 millioner kroner - av en omsetning på 11,5 millioner pund, eller 145 millioner kroner. I januar tok selskapet en siste krampetrekning da det kuttet ut sin PC-produksjon for å stedet å konsentrere seg om set-top-boks-markedet og produksjon av digitale signalprosessorer. Det førte til mindre tap i inneværende års første kvartal, men ikke nok til at styret fant det verdt å fortsette.

Ifølge VNUnet godtok Acorn tirsdag et oppkjøpstilbud fra Morgan Stanley Dean Witter Investment Holdings som innebærer at Acorns aksjonærer vil motta to aksjer i ARM Holdings - prosessorvirksomheten som Acorn i sin tid bidro til å etablere - for hver Acorn-aksje.

Acorns Media DSP silisiumvirksomhet selges til en gruppering ledet av Acorn-sjef Stan Boland for halvannen millioner pund, mens set-top-boks-virksomheten selges til Pace Micro Technology for 200.000 pund.

- Salget er i aksjonærenes interesse, sier styreformann Gordon Owen i Acorn til VNUnet.

I Norge har du kunnet fått kjøpt Acorn NC-er (nettcomputere) gjennom Lars Monrad-Krohns selskap NCNOR.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.