BEDRIFTSTEKNOLOGI

Active ISP får testet sisuen

Den norske Internettleverandøren Active ISP møter massiv konkurranse når selskapet onsdag lanserer sine tjenester i Finland. Her har noen få aktører tilnærmet monopol på Internettjenester, samtidig som Finland har høyest brukertetthet i verden. Allikevel er ikke finnene fornøyd med kvaliteten de får i dag.

Sigvald Sveinbjørnsson
1. mars 2000 - 11:23

Den siste tiden har den finske markedslederen på ISP-tjenester, Sonera, fått hard kritikk i finske medier for laber kundeoppfølging og sviktende kvalitet. Med sine 40 prosent av markedet har giganten antakelig tatt kundene for gitt.

Rolf Larsen, administrerende direktør i Active ISP, sier til digi.no at selskapet tar sikte på å skaffe seg mellom 20.000 til 30.000 kunder i løpet av dette året. Men han vedgår at markedet er vanskelig.

Rolf Larsen, adm. dir. i Active ISP.
Rolf Larsen, adm. dir. i Active ISP.

- Vi kan ikke gi oss for det. Vi jobber også stort i England og USA, og det er heller ikke enkle markeder, sier Larsen til digi.no. Active ISP tar sikte på å bli blant de fem ledende ISP-leverandørene i Finland i løpet av dette året.

For å støtte lanseringen har Active ISP inngått et langsiktig samarbeid med de finske portalene www.fi og MSN. Der blir selskapets tjenester integrert i portalens frontside - noe som gir brukere direkte tilgang til Active ISPs-produkter.

Active vil og lansere ASP-tjenester på det finske markedet, og her har selskapet store ambisjoner- selv om man ikke vet hvordan markedet vil se ut. - ASP er nytt nå, og man må få oversikt over markedet og det får man vel ikke før dette året er omme.

Larsen sier til digi.no at selskapet kommer til å satse hardere i det tyske og engelske markedet i tiden som kommer.

Active ISP er representert i England, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, USA og Norge. Selskapets norske virksomhet har 25 ansatte og over 16.000 kunder.

Les:


Norsk ISP skjerper pris-race i Sverige
14 millioner for å annonsere på Internett
Norsk domenegiver tror på kraftig vekst
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.