JUSS OG SAMFUNN

Adresseavisen får Y2K-trykk av Trønder-Avisa

Styret i Trønder-Avisa vedtok onsdag å inngå et forretningsmessig samarbeid med erkerivalen Adresseavisen som innebærer at T-A fra januar 2000 blir trykket i Trondheim.

Øystein Kvistad
28. apr. 1999 - 16:48

Beslutningen får direkte konsekvenser for ti ansatte i Trønder-Avisas rotasjonsavdeling i Steinkjer. Kun to av de ansatte er foreløpig sikret nytt arbeid gjennom kontrakten med Adresseavisen, skriver TA-nett.

Sjefredaktør Knut Grendstad i Trønder-Avisa uttaler at avtalen med Adresseavisen gir Nord-Trøndelags største avis "en rekke nye muligheter i markedet som vi ellers ikke ville fått". Foruten det rene trykkerisamarbeidet viser Grenstad til at avtalen også gir et forretningsmessig samarbeid på distribusjons- og annonsesiden.

Trønder-Avisas gamle berliner-presse er gammel og slitt og overmoden for utskifting. Avisa har vurdert å investere i en ny rotasjonspresse men kommet til at det ville bli for dyrt. I stedet blir det altså erkerivalen i Trondheim, Adresseavisen, som fra januar neste år skal trykke Trønder-Avisas daglige opplag på 24.000 eksemplarer - og da i tabloid-format.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.