BEDRIFTSTEKNOLOGI

Advarer mot ny orm

De fleste antivirus-selskapene advarer nå mot e-postormen Goner, som sprer seg raskt via e-post, og muligens via IRC og ICQ. Får du e-post som begynner med "Hi, how are you?" og vedlegget GONE.SCR, så slett den øyeblikkelig.

4. des. 2001 - 18:07
Norman ASAF-Secure
Kaspersky Lab


I emnefeltet står det "Hi,", og teksten i e-posten er "How are you ? When I saw this screen saver, I immediately thought about you. I am in a harry, I promise you will love it!".

Vedlegget har navnet GONE.SCR, og når du trykker på det, får du opp et lite animert bilde etterfulgt av en feilmelding. Deretter sender ormen seg selv til alle i Outlook-adresseboken din, kopierer seg selv til WIndows´ systemkatalog med navnet GONE.SCR og setter registernøkkel under HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, skriver Norman.

Ifølge F-Secure og deres norske partner PDI Consult, legger ormen et par skript i MIRCs klientkatalog, og disse skriptene kan brukes til å oversvømme IRC-kanaler.

Trend Micro mener ormen ikke er ødeleggende på noen måter, men den oversvømmer iallefall nettet med trafikk om den slippes løs. Andre antivirusselskaper er ikke så sikre på eventuell skade ormen kan føre til, men alle er de skjønt enige om at det er best å slette GONE.SCR om den ramler inn i innboksen din.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra