BEDRIFTSTEKNOLOGI

Advarsel mot usikkerhet i IT-bransjen

På et seminar i Paris har Microsoft og andre tungvektere advart at IT-bransjen må forberede seg på lavere omsetning de siste månedene før årtusenskiftet.

Eirik Rossen
10. apr. 1999 - 15:00

Sjef for Microsoft i EMEA-området (Europa, Midt-Østen og Afrika), Michel Lacombe, mente at store organisasjoner knapt ville kjøpe nye PC-er mens de finpusser forberedelsene til år 2000. Lacombe innrømmet at markedet hittil ikke viser tegn til å svekkes, og at usikkerheten er stor. Han håper at små og mellomstore bedrifter, som hittil har gjort langt mindre enn de store for å forberede sine datasystemer på årtusenskiftet, vil velge å investere i helt nye systemer framfor å oppgradere gammel programvare.

Lacombe mener at salgsprognoser for året må analyseres på ny for å korrigere mot feil forårsaket av uvanlig høye investeringer i forberedelsesfasen mot år 2000. På seminaret bekreftet flere analytikere at de sto ved sine tidligere kunngjorte kutt i salgsprognoser for PC-er i Vest-Europa. Britiske Context bekreftet at de regnet med en økning i PC-salget i dette området på mellom 17 og 20 prosent, mot tidligere antatt mellom 20 og 22 prosent.

Selv håper Microsoft på en vekst i egen omsetning på mellom 10 og 15 prosent i Europa i 1999. Lacombe mener allment at forberedelsene til år 2000 er så gode at store katastrofer ikke vil inntreffe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra