JUSS OG SAMFUNN

Aftenposten vil selge nettutgave av hele papiravisen

Nettavisene sliter og prøver å skaffe seg nye inntekter. Nå har Schibsteds kronjuvel Aftenposten bestemt seg for å selge hele papiravisen via nettet og mobiltelefon.

Sigvald Sveinbjørnsson
14. mai 2001 - 13:23


Aftenposten Interaktiv




Dermed var idéen født:

- Vi jobber med å selge avisene i løssalg over Internett, med mobiltelefonen som betalingskanal, sier assisterende direktør, Tone Løyland i Aftenposten Interaktiv.

Det eneste som gjenstår før tjenesten kan lanseres er en godkjennelse fra Telenor Mobil. Dette må Aftenposten ha siden man på denne måten kjøper en vare via mobilen som ikke blir levert til mobilen (som ringetoner, logoer med mer).

- Prisnivået er ikke klart, men så vidt jeg kjenner til er maksimumspris på 10 kroner, sier Løyland til digitoday.no.

Hun og resten av Aftenposten er spent på om betalingsviljen er tilstede hos kundene.

- Dette er et spennende konsept. Det er ingen som gir vekk avisen gratis, og det skal ikke vi gjøre heller, sier Løyland.

I dag brakte digitoday.no nyheten om en annen Schibsted -avis, Aftonbladet, har planer om å sette i gang forsøk med betaling for innhold over nettet. Men de har ennå ikke klart for seg hvordan de kan kreve inn disse pengene.


Sverre Amundsendigitoday.no


- Vi ser på hvilke andre inntektsmuligheter vi har, men det er ingen konkrete planer ennå, sier Amundsen til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.