KARRIERE

Aftonbladet får norsk sjef

Sveriges største avis, Schibsted-eide Aftonbladet, har ansatt norske Rolv E. Ryssdal som ny administrerende direktør. Han har vært midlertidig leder siden i høst, da Gunnar Strömblad gikk videre til toppjobben i Svenska Dagbladet.

Therese Werenskiold
22. des. 1999 - 10:47

Med telefusjonsfiaskoen ferskt i minne, kommer man ikke utenom en sammenlikning.

- Telia/Telenor handlet om politikk, og dette var viktigere enn de forretningsmessige delene av avtalen, sier nybakt direktør Rolv E. Ryssdal til Aftonbladet.

Birger Magnus, som er konserndirektør i Schibsted, understreker overfor avisen at Ryssdal selvfølgelig ikke fikk jobben fordi han er norsk.

- Ryssdal kjenner mediebransjen veldig godt og har de beste forutsetninger for å jobbe med videre utvikling av Aftonbladet, sier Magnus.

Ryssdal har vært ansatt Schibsted-konsernet siden 1991, og ble i 1996 håndplukket av daværende administrerende direktør for Aftonbladet, Gunnar Strömblad, til stillingen som daglig leder for avisen. Nå erstatter han Strömblad som i oktober gikk til sjefstillingen i Svenska Dagbladet der Schibsted også har eierandeler.

Nå har styret i Aftonbladet ansatt Ryssdal på permanent basis.

Ryssdal er utdannet til siviløkonom og jobbet tidligere i bank i Holland. Han opplyser til Aftonbladet at han skal lære seg mer om markeds- og annonsesiden.

- Det er ledelsens ansvar å sørge for at Aftonbladet fortsetter å være den beste avisen å jobbe i, slik at vi fremdeles kan tiltrekke oss de beste medarbeiderne, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.