KARRIERE

Agresso-sjef går av

Thorolf Kildal går av som administrerende direktør i Agresso etter 16 år i sjefsstolen. Hans etterfølger, Sverre K. Kjenne, er bare 34 år gammel og kommer fra en toppstilling hos Kverneland, som lager jordbruksverktøy.

Einar Ryvarden
23. apr. 1999 - 11:52

Helt overraskende takker Agresso-sjef Thorolf Kildal for seg. Thorolf Kildal startet Agresso og har ledet selskapet i 16 år. Under hans styre har selskapet vokst til å bli Norges overlegent største programvarehus med en børsverdi på 1,245 milliarder kroner. Selskapet har også blitt en ledende europeisk leverandør av økonomisystemer til mellomstore bedrifter.

Styret i Agresso presiserer at Kildal går av etter eget ønske.

- Kildal er 55 år og har drevet Agresso i 16 år. Det har vært et rotterace og jeg synes det er hyggelig at han nå ønsker å ta det litt roligere, sier nåværende styreformann Øystein Tvenge til digi.no.

Kildal går av midt i en hektisk fase med internasjonal ekspansjon. Kildal lykkes i sine oppkjøp blant annet i Frankrike og Sverige, men ikke i Norge. Agresso forsøkte nylig å kjøpe Visma og Software Innovation, men Software Innovation avslo tilbudet fordi de mente tidsfristen var for kort (se tidligere saker i høyre marg)

Thorolf Kildal går over til å bli styreformann i Agresso, mens tidligere styreformann Øystein Tvenge og største eier i Agresso, fortsetter som ordinært styremedlem. Stillingsbyttet vil finne sted 15. juli 1999. Kildal eier rundt ni prosent av aksjene i Agresso.

Ny administrerende direktør er Sverre K. Kjenne, 34 år gammel og sjef for Kverneland Greenhouse. Kjenne har en solid utdannelse - han er både sivilingeniør og har en Master i Business Administration fra prestisjeuniversitetet Lausanne i Sveits.

- Han er ikke fra IT-bransjen. Vi jaktet på en leder i et stort europeiske selskap og synes kombinasjonen av Kjennes merkantile og tekniske bakgrunn passet godt, sier Tvenge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.