BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alarmklokker i Eterra

Merkantildata har en svensk klamp om foten. Problemet er at brannslukningen i Sverige ser ut å gå på bekostning av de øvrige markedene.

Ole-Andreas Krohn
26. apr. 2001 - 14:37
EmentorEterra

De svenske virksomhetene bidro med et samlet resultat før goodwillnedskrivninger ( EBITA ) på nesten 48 millioner kroner i første kvartal.



Tom Adolfsen

Steinar Sønsteby



Selskapet forventer imidlertid ikke at den svenske Eterra-virksomheten skal gi pluss i EBITA før i fjerde kvartal i inneværende år. Andre kvartal vil gå i minus, mens tredje kvartal vil kunne gi et EBITA-resultat rundt null.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA







Totalt sett venter ledelsen i konsernet at Eterra skal ha et positivt EBITA resultat i løpet av andre kvartal og at Eterra skal gi en positiv EBITA på minimum 100 millioner kroner for året som helhet.




Ementor sliter også med utviklingen i Sverige. Virksomheten i Sverige utgjør 33 millioner kroner riktignok bare 11 prosent av omsetningen for selskapet, men området er også det eneste som viser negative resultater med en EBITA på minus 1,4 millioner kroner.


Den svenske delen av Ementor sliter også med mangel på organisk vekst. Veksten i omsetningen skyldes nemlig i første rekke oppkjøp gjort i fjor.

På dagens presentasjon fremhevet Svein Stavelin, ansvarlig for Ementor, at selskapet vil fokusere på å få opp faktureringsgraden og at han forventet relativt stabile timesatser i tiden fremover.

Totalt sett venter ledelsen i konsernet at Ementor skal ha en positiv EBITA på minimum 150 millioner kroner i inneværende år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.