BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel moderniserer Romanias telenett

Alcatel skal modernisere Romanias telenett for 67 millioner kroner. Kontrakten finansieres av Den europeiske utviklingsbanken, EBRD, og kan bli utvidet. Leveransene omfatter en tredel av landet, inkludert hovedstaden Bucuresti.

digi:stab
6. jan. 1997 - 13:15

Store deler av leveransen til landets analoge telenett skal produseres av Alcatel på Økern i Oslo, blant annet et nytt takseringssystem verdt nærmere 20 millioner kroner.

- Det er gode muligheter for at vi også får ansvar for oppgradering av telenettet i resten av landet. Dette forutsetter at ny finansiering går i orden, sier salgssjef Arne Svendsen i Alcatel Telecom Norway.

Romanias telenett er umoderne og telefontettheten er blant Europas laveste. Landet har kun tre millioner telefonlinjer på 23 millioner innbyggere. Leveransene omfatter Bucuresti og de fire mest folkerike av landets totalt 40 regioner. Noe maskinvare vil bli levert av rumenske underleverandører.

De fleste telefonlinjer er knyttet til eldre sentraler. Under de rådende økonomiske forholdene, vil disse antakelig være i drift i minst ti år til. I mellomtiden ønsker rumenske Rom Telecom å bedre kvaliteten og tilby flere tjenester, blant annet et system for sentral samtaleregistrering.

- Mange rumenere betaler i dag ikke telefonregningen. Det gjelder blant annet abonnenter som i korte tidsrom leier leiligheter eller kontorer med telefon. Med det nye systemet blir det mye enklere å kreve inn pengene, sier Svendsen.

Det nye systemet kan også spore opp sjikanøse samtaler. Abonnentene får også sperremuligheter, slik at unødig bruk av for eksempel internasjonale samtaler kan begrenses.

- Samtidig investeres det fortløpende i nye digitale sentraler. Utbyggingen av disse vil komme i tillegg til de eksisterende analoge telefonlinjene, sier Svendsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.