BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel og Dassault byr på Thomson-CSF

Alcatel Alsthom SA og Dassault Aviation la onsdag inn sitt formelle bud på franske Thomson-CSF. I tillegg er det ventet at Aerospatiale vil delta i konsortiet, avhengig av når fusjonen med Dassault Aviation offentliggjøres.

Frode Eriksen
9. mai 1997 - 17:32

Det har i flere måneder vært kjent at Alcatel og Dassault går sammen om å by på den statlige majoritetsposten i Thomson-CSF, men det var først onsdag det formelle budet ble levert det franske finansdepartementet. Som ventet la også Lagardére SCA inn et bud på Thomson-CSF.

Alcatel sier at målet er at Aerospatiale vil kunne delta i alliansen så snart selskapet har meldt sine fusjonsplaner med Dassault Aviation. Fusjonen er ventet, men tidspunktet for selskapssammenslåingen er fremdeles usikkert. Også Lagardére hevder å ha vært i samtaler med Aerospatiale i forbindelse med et mulig samarbeid.

Britiske General Electric Co. har offenliggjort ønske om "en prat" med den av grupperingene som får tilslaget på det franske privatiseringsobjektet, men har uttalt støtte og håp om at Lagardere får tilslaget, ifølge The Wall Street Journal.

Den franske staten eier 58 prosent av Thomson-aksjene som det nå søkes etter kjøpere til. Vinneren blir pekt ut innen utgangen av juni.

I oktober i fjor fikk Lagardére sammen med Daewoo Electronics tilslaget på å overta Thomson, men kjøpet ble senere annulert av de franske myndighetene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.