BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel skal ringe inn Sør-Amerika

Det Bermuda-registrerte teleselskapet Global Crossing har tildelt Alcatel en fiberkabel-kontrakt pålydende 5,5 milliarder kroner. Kabelen skal legges rundt Sør-Amerika.

Frode Eriksen
18. aug. 1999 - 12:04

Alcatel skal levere bølgelengde-multipleksing-teknologi (WTM) for fiberringen som blir på 18.000 kilometer. Prosjektet heter South American Crossing (SAC) og er et av flere fiberprosjekter som Global Crossing har satt i gang.

Selskapet har ambisjoner om å etablere et globalt nett av fiberkabler, og den fiberen Alcatel skal levere skal være lagt ferdig om halvannet år. Kabelen vil ha landmottak i Chile, Peru, Colombia, Panama, amerikanske Virgin Islands, Brasil og Argentina.

Alcatel har også tidligere fått kabelkontrakter fra Global Crossing, og dette er nummer tre i teleselskapets arbeid for å legge kabler jorda rundt. En av dem er den 6000 kilometer lange Mid-Atlantic Crossing (MAC) på Nord-Amerikas østkyst, som skal ferdigstilles i år. Den andre kabelen er Pan-European Crossing som også skal ferdigstilles i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.