JUSS OG SAMFUNN

Alltid Nyheter stoppet av NRKJ

Her er nyheten NRK Alltid Nyheter ikke ga deg. Manglende arbeidsavtaler førte torsdag til full splittelse mellom NRK-ledelsen og den fire dager gamle redaksjonen.

Herman Berg
17. apr. 1997 - 17:00

Klokken 12:25 ble NRK Alltid nyheter brutt i noen minutter, før det ble lagt inn et halvtimes program fra BBC. Bakgrunnen var at fagforeningen NRKJ forlangte sendingene stoppet, fordi ledelsen i NRK ikke hadde inngått arbeidsavtaler med journalistene i Alltid Nyheter.

NRKJ, som organiserer flertallet av journalistene i NRK, hadde gitt kringkastingsledelsen frist frem til klokken tolv tirsdag formiddag for å inngå avtaler med de ansatte. Da dette ikke ble gjort, oppstod det full splittelse mellom ansatte og ledelse midt under den løpende nyhetsproduksjonen.

- Klokken ett hadde vi allerede blitt enige om hvordan vi skal gjøre det videre, og vi kommer til å fortsette sendingene etter den tidligere sendeplanen fremover, sier Bente Riser til digi:media.

Riser er fra i morgen assisterende prosjektleder i NRK Alltid Nyheter. Hun sier at forhandlingene mellom NRK-ledelsen og fagforeningen vil fortsette, uten at dette i fremtiden vil føre til sendestopp.

- Alt foregår lovlig nå, forsikrer Riser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra