RESULTATERFINANS

AltaVista-eier er verdensmester i tap

CMGI, kanskje verdens mest berømte inkubatorselskap, tapte siste kvartal ufattelige 23 milliarder norske kroner. Merkantildata blekner i sammenligning.

Oddmund Grøtte
15. mars 2001 - 09:55
CMGI


I en pressemelding skriver selskapet at de fortsatt leter etter muligheter til å kutte kostnadene. "Burn-raten" er fortsatt stor, men i løpet av første halvår skal denne reduseres fra 1,6 milliarder kroner i fjor til "bare" 700 millioner i år. Totalt har selskapet 8,5 milliarder kroner i kontanter, som er nok til å drifte selskapet i minst 27 måneder, heter det i pressemeldingen.

Resultatene står i sterk kontrast til hva sjefen David Wetherell sa i et intervju til internettavisen Wired News i juni 1999. Der hevdet han at webben var risikofri. Motivasjonen bak dette var at webben hadde vokst med fem prosent per måned de siste fem årene, og at han ikke så noen tegn til at tilveksten avtok. Han avsluttet med at de som ikke kunne leve godt i en industri med en slik vekst, burde i stedet vurdere å satse på en jobb som appelsinplukker, ifølge Svenska Aftenbladet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.