RESULTATERFINANS

AltaVista kjøper sint okse

AltaVistas største eier, CMGI, har siden 1997 eid en mindre andel av Raging Bull. Nå overtar AltaVista hele finanspratetjenesten.

Øystein Kvistad
30. nov. 1999 - 07:46

Handelen skjer gjennom utveksling av aksjer, skriver Wall Street Journal.

Ytterligere detaljer i avtalen er ikke kjent.

Foruten CMGI er webinnholdselskapet CNET en av aksjonærene i Raging Bull med en eierpost på 8,4 prosent - en avtale som ble inngått så sent som i juni år. CNET betalte da ti millioner dollar for aksjene, skriver Wall Street Journal.

I fjor gikk CMGIs toppsjef David S. Wetherell, ut og sa at han ønsket å børsnotere Raging Bull "om få år", hvorpå Raging Bulls daglige leder Stephen Killeen la til at nettstedet trolig ville bli mer verdt som en del av AltaVistas tjenestespekter.

Nå får Killeen det som han vil.

Gårsdagens avtale ble da også svært positivt mottatt av amerikanske investorer, som nå vurderer AltaVista som et enda sterkere kort i en forestående børsnotering. CMGI-aksjen steg i hvert fall med seks prosent på Nasdaq i går - dvs. opp nesten ni dollar til ny kursnotering på 155 dollar per aksje.

Raging Bull tiltrekker seg månedlig 1,7 millioner brukere og vil bli et verdifullt trekkplaster for AltaVista Live!, mener CMGI som eier 83 prosent av AltaVista. CMGI akter å bygge ut søkemotoren til å bli en seriøs utfordrer til dominerende nettaktører som Yahoo!. Nylig blåste CMGI i gang en massiv markedsføringskampanje til 120 millioner dollar for å gjøre AltaVista enda bedre kjent blant verdens kyberborgere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.