KARRIERE

AltaVista må sparke 40

Den populære søketjenesten AltaVista vil spare penger. Derfor blir 40 ansatte sparket. Men selskapet er ikke alene om å avskjedige sine fordums superhjerner.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. mai 2000 - 08:54

AltaVista sier opp 40 ansatte fra Palo Alto, selskapets hovedkvarter. Dette utgjør hele fem prosent av selskapets ansatte.

- Dette er en del av en kalkulert plan for å kontrollere utgifter og få et tidligere overskudd, hevder talsmann for selskapet David Emanuel til News.com.Oppsigelsene i AltaVista er imidlertid ikke et unntakstilfelle blant amerikanske dotcom selskaper. Også nettselskapet KBkids.com avskjediget 45 av sine 145 ansatte. Også Linux- selskapet Linuxcare, e-handelsselskapet Skymall.com og den spanskspråklige "community" tjenesten Quepasa.com, har alle annonsert kraftige kutt i staben, skriver News.com.

AltaVista har uansett ikke til hensikt å ta det med ro, trass oppsigelsene. Planene for Europa er spenstige og består blant annet i å etablere en ISP-tjeneste hvor brukerne kan få gratis tilknytning til nettet (utenom tellerskrittene). Samtidig ble AltaVistas nye søkemotor lansert sist uke.

Les mer om AltaVista:


AltaVista med ny søketjeneste
AltaVista utsetter børsnotering

I oktober i fjor brukte AltaVista hele 120 millioner dollar (1,09 milliarder norske kroner) på en storstilt reklamekampanje for å trekke flere til AltaVista.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.