RESULTATERFINANS

Amazon.com med tvilsom regnskapsførsel?

Bjellesauen blant e-handelsselskapene, Amazon.com, får juling på Nasdaq etter at det sås tvil om selskapets regnskapsførsel. Securities and Exchange Commission (SEC) har bedt om ytterligere informasjon for å granske selskapets regnskapsførsel angående inntektsføringen.

Oddmund Grøtte
31. okt. 2000 - 08:19

Amazon.com leverte bedre kvartalstall enn forventet forrige uke, men dette har kommet i skyggen de siste dagene etter at det har blitt kjent at SEC har bedt om ekstra opplysninger i forbindelse med selskapets regnskapsføring av inntektene. Dette er blitt ytterligere styrket etter at det velrennomerte finansmagasinet Barrons i helgen skrev en negativ artikkel knyttet mot SEC's etterforskning av Amazon.com. Foreløpig har kun SEC bedt om ytterligere informasjon angående regnskapsførselen, og ingen anklage er tatt ut.

Det som fikk SEC til å kontakte Amazon.com, var en inntektsføring i forbindelse med samarbeidet med Audible som er stipulert til å vare tre år. Amazon.com innteksførte 30 millioner dollar fra Audible, men de mottok 20 millioner i aksjer som nå bare er verdt 1.3 millioner dollar, med en lovnad om at de resterende 10 millioner skal betales i det tredje året. SEC gjør en "uformell" undersøkelse i selskapet på grunnlag av dette, men samarbeider med Amazon.com og deres revisorer.

Granskningen har medført at aksjen på det neste var ned ti prosent på Nasdaq i går. Aksjen hentet seg inn på slutten av sesjonen, og sluttet ned omtrent syv prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.