RESULTATERFINANS

Amazon.com: Vi skal tjene penger i år

Jeff Bezos ville ikke stille opp til intervju med digitoday.no. Men det ville informasjonssjefen til den kjente e-bokhandleren (som nå er blitt e-handlesenter). Les hvorfor Amazon.com til nå har tapt 20 milliarder norske kroner og når de skal tjene penger.

Sigvald Sveinbjørnsson
31. jan. 2001 - 07:17
Amazon.com

Bill Currydigitoday.no

- Det er riktig. Vi vil gå med overskudd i år, sier Curry.

- Men dere har meget store tap. Hva kommer dette av?


- Halvparten av disse tapene kommer fra den internasjonale ekspansjonen, og særlig Europa. Her har vi bygget aggressivt opp det siste året, og dette koster, sier Curry.

- Dere kommer uansett til å trenge en økning av inntektene. Hvordan estimerer dere salgsøkningen for dette året?

- Vi regner med å at omsetningen vil øke med mellom 20 og 30 prosent i 2001. Mye av denne økningen vil komme fra andre markeder enn USA, særlig fra de europeiske, sier Curry. Dette er en nedgang i salgsestimatene på rundt 10 prosent fra tidligere signaler fra selskapet.



- Vi klarer oss meget godt med de pengene vi har. Vi kommer ikke til å hente inn mer penger i markedet hvis vi ikke har behov for det. Men ser vi muligheten til å investere med avkastning, og trenger ytterligere kapital så utelukker vi ikke at det kan bli aktuelt å gå ut i markedet, kommenterer Curry ovenfor digitoday.no.

digitoday.no


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.