RESULTATERFINANS

Amazon dobler inntekter - boksalg i pluss neste år

Amazon.com, selskapet som startet som en online-bokhandel men nå er verdens største virtuelle varehus, omsatte for 356 millioner dollar i tredje kvartal. Netto tap i kvartalet beløper seg til astronomiske 197 millioner dollar, hvorav driftsresultatet er på minus 79 millioner dollar. Men snart går boksalget i pluss.

Herman Berg
28. okt. 1999 - 16:22

Det amerikanske online-eventyret Amazon.com mer enn dobler omsetningen i tredje kvartal. Omsetningen for all virksomheten, som inkluderer langt mer enn boksalg, ligger nå på 2,7 milliarder kroner i løpet av tre måneder. Men fortsatt står selskapets regnskapstall i rød skrift.

Nettotapet er totalt på 197 millioner dollar eller 59 cents per aksje, ifølge Wall Street Journal. Det inkluderer 111 millioner dollar i aksjebytter og aksjekompensasjoner, mens selve driften i Amazon har et tap på 79 millioner dollar, dvs. 26 cent per aksje.

Gründer og Amazon-sjef kan imidlertid ikke love aksjonærene bedre resultater på den totale driften, verken det nærmeste kvartalet eller neste år. Blant annet skal Amazon tredoble markedsføringsinvesteringene før jul, skriver Wall Street Journal. I tillegg skal de øke investeringen i varelagrene der de oppbevarer produktene som sendes til kundene.

Amazon rapporterer at de nå er oppe i 13,1 millioner kundekontoer, noe som er en tredobling i løpet av ett år. Kundelojaliteten er høy, 72 prosent av omsetningen sist kvartal kom fra kunder som handlet flere ganger.

Hittil har ikke Amazon skilt ut omsetningen for de ulike produkttypene som de selger, som inneholder musikk, leker, elektroniske produkter og videoer, i tillegg til bøker. Men det var flere hint under resultatpresentasjonen til Amazon at den eldste produktlinjen, bøker, nærmer seg balanse.

90 prosent av fjerde kvartalstapet vil komme fra de nyeste produktene som Amazon har lansert det siste året, mens sjefen i Amazon, Joseph Galli, anslo at bokdriften ville gå i pluss neste år.

Ifølge Wall Street Journal er det enkelte tegn som tyder på at aksjonærene i Amazon begynner å vise tegn på utålmodighet, blant annet droppet handelen i Amazon-aksjer med 6,5 prosent på Nasdaq fra tirsdag til onsdag.

Amazon.com Resultat 1999, tall i millioner dollar:

Andre kvartal Tredje kvartal
Omsetning: 314 356
Netto driftsresultat: (79)
Netto resultat: (138) (179)
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.