RESULTATERFINANS

Amazon lurer trofaste kunder - igjen

Amazon.co.uk har gjort det igjen. Den britiske nettbutikken har sendt en e-post til sine eksisterende kunder hvor de får tilbud om å kjøpe Terry Pratchetts siste bok, men til en høyere pris enn den som er oppgitt på Amazons nettsider.

Therese Werenskiold
7. nov. 2000 - 01:00
Amazon.co.ukTerry Pratchett

På lanseringsdagen tilbød Amazon.co.uk boken til 10,20 pund (eller rundt 135 kroner), med andre ord 40 prosent rabatt.

I september ble Amazon av en rekke medier beskyldt for å variere prisene på DVD-filmer. Amazon skal ha brukt cookies som var installert på kundenes datamaskiner til å bestemme størrelsen på rabatten de skulle tilby. Førstegangsbrukere (eller de som tilfeldigvis hadde skrudd av sine cookies) fikk tilbud om å betale en høyere pris enn de som var innom nettbutikken ofte.

Ifølge The Register er dette Amazons offisielle uttalelse om saken: "En e-post ble sendt til Amazon.co.uk sine kunder for å informere dem om den kommende romanen til Terry Pratchett, The Truth. Det er en del av vår kundeservice å informere om kommende utgivelser, og å tilby bøkene til nedsatt pris, levert på døren på selve lanseringsdagen. Som alle andre butikker, justerer Amazon.co.uk prisene fra tid til annen, slik vi gjorde med boken til Terry Pratchett."

(Kilde: The Register)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.