JUSS OG SAMFUNN

Amazon opphever scientologi-sensur

Nettbokhandelen Amazon.com ble utsatt for knallhardt antisensur-skyts fra nyhetsgrupper da de fjernet boken "A Piece of Blue Sky" fra sitt sortiment. Nå er anti-scientologi boken igjen tilgjengelig i USA.

Hilde Nyman
21. mai 1999 - 16:11

Boka "A Piece of Blue Sky" av Jon Atack forsvant i all stillhet fra nettbokhandelen Amazon.coms sortiment februar i år.

Denne boken som ble publisert i 1990, hadde blitt forbudt i Storbritannia i 1995 etter at en kvinne saksøkte forfatteren. Retten bestemte da at ingen kopier av boken hvor et bestemt avsnitt om kvinnen var tilstede, skulle selges i Storbritannia.

I forkant av utgivelsen av boka i 1990 hadde også Scientologikirken prøvd å stoppe boken, som retter sterk kritikk mot religionen. Kirken saksøkte Atack for å gjengi deler av Scientologikirkens prinsipper i sin bok, men vant ikke fram.

Amazon måtte tåle hard medfart i media og ikke minst på nyhetsgrupper for sin sensurering av boken. Men nå går nettbokhandelen tilbake på sin avgjørelse, melder ZDNN.

- I februar, med den informasjonen (om den britiske dommen, red.anm.), virket det som den rette avgjørelsen. Ny informasjon i de siste dagene har heldigvis fått oss til å se enda nærmere på saken, sier talsmann i Amazon, Bill Curry til ZDNN.

Han sa videre at boka nå kan bestilles fra USA, men at det er lagt inn en sak som gjøre det mulig å blokkere salg av boka til Storbritannia.

digi.nos journalist har i skrivende stund ikke fått opp boken på Amazon.com, men på konkurrenten Barnes and Noble er den tilgjengelig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.