JUSS OG SAMFUNN

Amazon utvider - igjen

Amazon tok i går nok et skritt på vei fra å være en "vanlig" bokhandel til å bli et generelt kjøpesenter. Nå kan du også bestille leker og elektronikk fra nettselskapet.

Einar Ryvarden
13. juli 1999 - 10:44

Amazon.com bygger stadig nye etasjer på toppen av sin opprinnelige bokhandel. Etter hvert har selskapet utvidet med musikk, video, gaver og auksjoner. I går avduket selskapet en ny satsning på leketøy og elektronikk. Utvidelsen er ventet etter hvert som Amazon stadig sterkere dras inn i konkurranse med de mektige butikkjedene i USA, skriver nyhetstjenesten Cnet.

Salget av leketøy og elektronikk er ikke åpnet ennå, men Amazon forteller at de skal selge kjente merker som Lego og Barbie. Innen elektronikk skal Amazon selge TV-er og datautstyr som modemer og minne, men selskapet presiserer at de ikke skal selge PC-er. Tidligere i våres startet selskapet salget av Star Wars-effekter og enkelte elektronikkprodukter.

Amerikanske analytikere mener at det har ligget i kortene hele tiden at Amazon skulle begynne med bøker og så utvide til andre områder.

Til tross for sin enorme popularitet, får Amazon sterk konkurranse fra konkurrenter som bokkjeden Barnes & Noble og barnebutikken eToys. Selskapet taper derfor fortsatt penger, til tross for en børsverdi på svimlende 150 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.