BEDRIFTSTEKNOLOGI

Amerikansk spionrobot skal ta Internett-svindlere

USAs kredittilsyn har satt igang en høyteknologisk, automatisk robot-overvåker som skal tråle nettet for svindlere. Alle prategrupper og nettsteder skal overvåkes for tegn på økonomisk snusk.

Per Christian Stokke
1. apr. 2000 - 05:03
Associated Press

Securities and Exchange Commission


SECs talsmann, Chris Ullman, sier at robot-søkeren bare skal automatisere det arbeidet SECs medarbeidere i spesialgruppen Cyberforce i dag gjør manuelt gjennom vanlige søkemotorer, det vil si samle alt materiale i en søkbar database.

- Datateknologien som skal brukes i SECs prosjekt er, etter min mening, likestilt med telefonavlytting, sier sjefen for personvernsaker i konsulentselskapet PriceWaterhouseCooper Larry Ponemon, til AP.

PWC er ett av 107 selskaper som i januar ble invitert til legge inn et anbud på driften av det automatiske overvåkningssystemet. PWC sa da fra om at de ikke ville involveres av personvernhensyn.

- Dette er et typisk eksempel på regjeringen som vil spionere på borgerne. Dette er det samme som om politiet avlyttet alles telefoner fordi noen kanskje har begått en forbrytelse, sier talsmann for frihetspartiet, George Getz.

SECs Cyberforce-gruppe har per i dag 240 personer som kontinuerlig patruljerer Internett på leting etter svindlere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.