BEDRIFTSTEKNOLOGI

Anbefaler Telenor før regnskapets time

Fredag legger Telenor fram resultatene for år 2000. I forkant av dette er det 12 av 16 norske og utenlandske analytikere som anbefaler kjøp. Telenor forventes å ende på et driftsresultat før avskrivninger og gevinster på mellom 1,3 og 1,9 milliarder kroner.

Frode Eriksen
14. feb. 2001 - 13:35
Telenor

Men selskapet har utøvet to opsjoner i henholdsvis Viag Interkom og Esat Digifone, der British Telecom kjøper selskapets aksjer og UMTS-andeler for tilsammen 30 milliarder kroner. Dette gir Telenor betydelig økt handlekraft og muligheter for å handle.

Hva selskapet vil handle er usikkert, men konsernsjef Tormod Hermansen har overfor Aftenposten mer enn antydet at det i løpet av våren vil måtte skje noe i Sverige. Hva og til hvilken pris vil neppe noen si, heller ikke på fredag. Men at det ikke blir gratis å etablere seg som mobiloperatør på et av de mest avanserte mobilmarkedene i verden er åpenbart.

Men bevæpnet med kapital som i hovedsak har British Telecom i London som avsender, blant annet en sjekk på 11 milliarder kroner etter salget av Esat-aksjer der gevinsten er 90 prosent, kan endre spillets regler.

Ifølge tall fra TDN Finans vil Telenor fredag legge fram kvartalstall for fjerde kvartal på mellom minus 232 og 479 millioner kroner, hvor gjennomsnittet for de 16 analytikerne som er spurt er 175 millioner kroner. Omsetningen er ventet å ende på 9,4 milliarder kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger og gevinster ventes å ende på mellom 1,3 og 1,9 millioner kroner (snitt: 1,6 milliarder kroner).

12 av 13 av analytikerne anbefaler kjøp av Telenor, en riktignok bare svak.

For hele året 2000 er estimatene for omsetningen mellom 35,9 og 37,6 milliarder kroner (snitt: 36,6), mens driftsresultatet før avskrivninger og gevinster ventes å ende på mellom 8,1 og 9,1 (snitt: 8,7). Driftsresultatet ventes å ligge mellom 3 og 3,7 milliarder kroner (snitt 3,4).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.