BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åndelig hjelp for norsk satellittelefon

Pave Johannes Paul den II satte slik pris på Telenor og Neras satellittelefonen at han ønsket å gi sin velsignelse både til prosjektet og til Telenors utsendte, direktør Knut Reed og prosjektleder Anders Kallerud.

Frode Eriksen
4. juli 1997 - 13:53

Pavens hyggelige bekjentskap fikk også konsekvenser for Neras børskurs, skal vi tro dagens utgave av Dagens Næringsliv, som siterer VG som visstnok var til stede da administrerende direktør i Telenor Satellite Services, Knut Reed, sammen med prosjektleder for Mobiq, Anders Kallerud, overrakte de pavelige Mobiq-ene.

Og skal vi tro Telenor Satellite Services nytilsatte informasjonsdirektør, Grete Ingeborg Nykkelmo, skal budskapet med Pavens kommentar og velsignelse spres til hele verden rett over helgen i en egen pressemelding. - Et godt skussmål, konstaterer hun overfor digi.

Neras Ottar Bjåstad sier til Dagens Næringsliv at han ikke var fornøyd med at VG ikke skrev at det var en telefon fra Nera som Paven pakker sammen med andre reiseeffekter når han besøker den katolske verden.

Men skitt au. Nykkelmo forteller at det er Telenors representant i Monaco som har vært formidler av Mobiq-er til Vatikanet, som er så fornøyd med telefonene at de allerede har bestilt flere telefoner, og faktisk vil fungere som en slags forhandler overfor sine utallige kontakter både nedover og ikke minst oppover i systemet.

Nera-aksjen løftet seg en prosent etter at Pavens interesse ble varslet, noe verken satellittelefonkonkurrentene Thrane&Thrane i Danmark eller NEC i Japan har fått så langt. Bjåstad mener nå at Nera vil kunne selge 20.000 satellittelefoner i løpet av året, det dobbelte av de opprinnelige planene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.