BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ansiktsløft for HPs arbeidsstasjoner

Z-serien får kraftigere ytelse, mindre bråk og børstet aluminium.

2. apr. 2009 - 14:13

Intels nye Xeon 5500-prosessor har utløst et skred med nye serverprodukter fra de ulike maskinvareprodusentene.

HP lanserer nå en ny serie såkalte profesjonelle arbeidsstasjoner, altså PC-er for bedriftsmarkedet, med den samme prosessornyheten.

    Les også:

Z-serien har fått et nytt utseende både på utsiden og under «panseret». Det loves også mer muskler enn før. Maskinene i denne serien blir altså leverert med Intels nye Xeon 5500-prosessor.

HP oppgir at toppmodellen er blant verdens kraftigste arbeidsstasjoner. Et nytt chassis skal sørge for bedre servicevennlighet og mindre støy enn på tidligere modeller.

Når sidepanelet åpnes dukker det opp nye interne deksler. HP sier at dette ikke er en estetisk gimmick, men at løsningen styrer luft og kjøling mer optimalt enn tidligere.
Når sidepanelet åpnes dukker det opp nye interne deksler. HP sier at dette ikke er en estetisk gimmick, men at løsningen styrer luft og kjøling mer optimalt enn tidligere.

Innvendig har disse maskinene fått en modulær formgivning, med et kabelløst system. Strømforsyning og harddisk er blant komponentene som skal kunne byttes med et håndgrep.

Nehalem støtter det Intel kaller «turbo boost», en automatisk overklokkingsteknologi som gjør det mulig for enkeltkjerner å klokkes raskere enn den grunnleggende frekvensen, så lenge grensene for effekt, strømmengde og temperatur ikke overskrides.

De nye arbeidsstasjonene kan leveres med grafikkort fra Nvidia eller ATI. De kan også leveres med SSD (Solid State Drive) og vannkjøling.

Toppmodellen (HP Z800) leveres med inntil 192 gigabyte minne, doble Nvidia Quadro FX 5800-grafikkort og doble Xeon 5500-prosessorer fra Intel.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.