BEDRIFTSTEKNOLOGI

Antikopister jakter på 2-3 millioner

Det norske selskapet Protective Technology mangler fortsatt 2-3 millioner før den planlagte emisjonen er i boks. Protective, som har patentert et smartkortbasert kopibeskyttelsesystem, vil offentliggjøre sine første pilotkunder i løpet av én måned.

Eirik Flaa
15. apr. 1997 - 09:00

Protective Technology annonserte allerede i januar en prototype på sitt smartkortbaserte kopibeskyttelseskonsept. Siden den gang har selskapet vært på jakt etter penger til en emisjon, og foreløpig har det kommet inn mellom fire og fem millioner.

– Vi mangler fortsatt mellom to og tre millioner før vi er fornøyd, sier styreformann i Protective, Ove Aanensen, til digi.no. Han legger til at de er interessert i investorer med god kjennskap til bransjen som kan bidra til å skaffe selskapet den nødvendige kontaktflate.

– De siste millionene skal dekkes opp av to til fire investorer med kunnskap om programvarebransjen, sier Aanensen som også kan fortelle at selskapet allerede er kommet godt igang med kommersialiseringen av produktet. I løpet av en måneds tid vil det offentliggjøres to eller tre pilotkunder som vil levere smartkortsystemet med sin programvare.

– Pilotkundene det dreier seg om, er norske programvareselskaper med dyre, spesialiserte produkter som har mye å tjene på god kopibeskyttelse, sier Aanensen.

Ny administrerende direktør

Pr. idag foregår all utvikling i Protective Technology hos Kjell G. Knutsen sivilingeniører A/S. Fem personer fra Kjell G. Knutsen er engasjert i Protective, i tillegg til administrerende direktør som er en frittstående stilling. Inntil nylig har denne stillingen vært besatt av Espen Kristensen, men er nå overlatt til Stein Aamot fra Kjell G. Knutsen. Stein Aamot har jobbet ni år i Kjell G. Knutsen, hvorav de fire siste som prosjektleder. Prosjektet Aamot har vært leder for har dreid seg om salg av elektronikkutviklingsverktøy.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.