JUSS OG SAMFUNN

AOL kjøper Schibsted-radio

Også AOL vil ha sin del av det voksende markedet for online-musikk, og sikrer seg dét gjennom oppkjøp av musikkteknologi-selskapet Nullsoft og det delvis Schibsted-eide nettradioselskapet Spinner.com.

Øystein Kvistad
2. juni 1999 - 06:15

Det var i begynnelsen av februar i år Schibsted gikk inn på eiersiden i amerikanske Spinner.com, sammen med kjente storheter som Sony, Intel og IDG. Det er ikke nevnt hvor mye Schibsted investerer i selskapet eller hvor stor andel de tar av aksjene (se pekere til egne saker nedenfor eller i margen til høyre).

Nå overtar AOL både Spinner.com og Nullsoft - selskapet bak den velkjente MP3-spilleren Vinamp og MP3 streaming-systemet Shoutcast - i en aksjetransaksjon verdsatt til omlag 400 millioner dollar, eller godt over 3,1 milliarder kroner omregnet i dagens valutakurs.

AOL sier selskapet planlegger å bygge flere typer musikkmerkevarer for sin proprietære tjeneste samt AOL.com, CompuServe, Netcenter og ICQ. AOL vil også benytte teknologien fra Spinner.com og Nullsoft til å utvikle nye typer live-sendinger, Internett-radio og nedlastingstjenester for musikk på sine ulike web-tjenester.

Spinner.com ble etablert i 1996 og påstår at de i dag når ut til 2,5 millioner lyttere over hele verden med én million aktive brukere per måned. Selskapet tilbyr i skrivende stund over 100 ulike musikk-kanaler online ved hjelp av streaming-teknologi, i tillegg til nedlasting av enkelte sanger i MP3-format. Selskapet vil beholde sitt hovedkvarter i San Francisco etter AOL-overtakelsen.

Nullsoft vil på sin side flytte til San Francisco, ifølge AOL.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.