BEDRIFTSTEKNOLOGI

AOL/Time Warner-fusjonen er bra for Microsoft

Programvaregiganten Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, holder fast ved at mange høyteknologiaksjer fremdeles er sterkt overpriset, og spår ytterligere markedskorreksjoner. Samtidig ønsker han velkommen en fusjon mellom AOL og Time Warner.

24. okt. 2000 - 05:45
Steve Ballmer

Reuters

Med


- Jeg tror at aksjemarkedet, med noen unntak, nå oppfører seg rasjonelt. Det er imidlertid fremdeles enkeltselskap som er dramatisk overpriset, og det er ikke usannsynlig at vi vil se ytterligere korreksjoner i markedet, sa Ballmer, skriver zdnet.com.

Ballmer sa også, da han ble bedt om å kommentere den siste tids sterke volatilitet på verdens børser, at han synes investorer flest altfor lett lar seg påvirke av rystelser i markedet.

- I den økonomiske teorien blir vi lært at markedet alltid har rett på lang sikt. Det respekterer jeg. Men på kort sikt følger pengefolkene svingningene: Plutselig er en sektor "på moten" og alle kjøper seg inn, så snur vinden og alle sammen vil ut samtidig, mente han.

Hovedpoenget med møtet i Milan var imidlertid å presentere Microsofts strategier. Og ifølge Ballmer jobber Microsoft nå etter en kort liste på tre punkter:

- For det første skal vi gjøre det bra med vår Internett-strategi, kalt .Net. Dernest skal vi sørge for å lage en bred og god oppgradering av Windows 2000. Og til sist arbeider vi for å innfri våre egne forventninger om å gjøre en god figur i monopolrettssaken når den kommer opp i appellretten, sa Ballmer, ifølge Reuters.

I juni avsa dommer Thomas Penfield Jackson en dom om at Microsoft må splittes opp i to selskaper for sine brudd på amerikanske antitrustlover. I forrige måned avviste imidlertid høyesterett å overta ankesaken direkte, og sendte den i stedet til appellretten - en domstol Microsoft stort sett har hatt gode erfaringer med tidligere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.