BEDRIFTSTEKNOLOGI

Appell for flere applikasjoner til OS X

Ikke en gang Photoshop er tilgjengelig for OS X. Det rettes en inntrengende appell til Mac-utviklere om å oppgradere sine produkter for å øke etterspørselen etter nye Apple-varer.

22. mai 2001 - 10:34

I sin åpningstale til Apples pågående World Wide Developers Conference i hjembyen San Jose i California, sa iCEO Steve Jobs at det er i utviklernes egen interesse å etterkomme det han mener er et sterkt krav fra Mac-brukerne.

Jobs siterte en undersøkelse i Macworld. Den skal vise at 68 prosent av alle Mac-eiere tenker seg en oppgradering til Mac OS X innen årsskiftet. 82 prosent av disse har til hensikt å oppgradere til OS X-utgaver av applikasjoner straks de foreligger. Jobs fortalte videre at avhengig av applikasjonen, vil mellom 57 prosent og 82 prosent av brukerne bytte til konkurrentens alternativ, dersom konkurrenten var først ute med en OS X-utgaven.

Med andre ord: Full OS X-kompatibilitet blir en vesentlig faktor i konkurransen på markedet for Apple-applikasjoner.

Det som er bra for utviklerne, er selvfølgelig mer enn bare bra for Apple. Jobs innrømmer at OS X utgjør Apples framtid. Sviktende salg gjør det nødvendig å framskynde denne fremtiden. Selv om det er få som tror at profesjonelle brukere vil velge bort Photoshop bare fordi OS X-utgaven er noen måneder forsinket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.