BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple angrepet fra begge sider

Mens Mac-klonene bidrar til å utbre Apple-plattformen, stjeler de også maskinsalg fra Apple. Nå kan det se ut som om Apple begynner å se på Mac-kloner på linje med Wintel-maskiner.

Jens Kanden
20. feb. 1997 - 19:00

Apple Computer har funnet ut at selv om Mac-klonemakerne er med på å utbre Apple-plattformen, er de også konkurrenter. Nå har kloneprodusentene beveget seg inn i high-end publisering og, til tross for Apples restriksjoner mot PowerBook-kloner, bærbare. Canadiske Vertegri Research Corporation, har produsert en bærbar maskin som vil komme i 200MHz og 240MHz-versjoner. Fordi selskapet ikke har brydd seg om vekt eller batteritid http://www.paulgossen.com/laptop.html>hevder de at maskinene blir vesentlig raskere enn Apples egen PowerBook 3400.

De fleste kloneprodusentene har senket prisen etter Apples siste runde med lanseringer og priskutt, slik at de fortsatt er 10 til 20 prosent billigere enn Apple. Selskapet har nå også begynt å slå tilbake. Power Mac 4400, med sin prislapp på $1.700, er lansert som klonedreperen og nylig annonserte selskapet en seminarserie hvor de skal fortelle verden hvorfor Apple Mac er mye bedre enn Mac-kloner fra aktører som Power Computing, Umax og Motorola.

Det er dårlige nyheter for Apple-plattformen hvis Apple og Mac-kloneprodusentene skal krige mot hverandre fremfor å stå sammen om å videreutvikle Apple-plattformen som et spennende, moderne og kreativt alternativ til Wintel-plattformen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.