KARRIERE

Apple doblet antall butikkansatte

Halvparten av IT-selskapets ansatte har en butikkjobb.

Halvparten av de ansatte i Apple jobber i butikker. I Norge er de kun representert gjennom Apple-butikken inne på Elkjøp Megastore på Lørenskog.
Halvparten av de ansatte i Apple jobber i butikker. I Norge er de kun representert gjennom Apple-butikken inne på Elkjøp Megastore på Lørenskog.
6. nov. 2008 - 14:44

IT-selskapet Apple er kjent for å være ledende på design av nye produkter. De utvikler både maskinvaren og programvaren selv, men setter ut selve produksjonen.

Som de fleste andre IT-selskaper selger Apple produktene sine gjennom butikker og andre forhandlere. Likevel hadde de i 2007 mer enn 8.000 egne ansatte i egne butikker. Den gang hadde selskapet 197 egne butikker.

Nå viser tall som Techflash har hentet frem fra selskapets siste finansielle rapportering at de har doblet antall butikkansatte til nesten 16.000. Antall butikker har økt til 247.

Totalt har Apple 32.000 ansatte, noe som betyr at selskapet på mange måter fremstår mer som en butikkkjede enn som et IT-selskap. Lønnsmessig er det imidlertid grunn til å tro at bildet er mye skjevere, i favør av teknologene, designerne og markedsavdelingen.

Her i Norge har Apple en egen konseptbutikk inne på Elkjøps Megastore på Lørenskog. Den ligger forøvrig vegg-i-vegg med Microsoft butikk-i-butikken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.