JUSS OG SAMFUNN

Apple dropper søksmål

Godtar at andre kaller butikken sin «app store».

Kravet på retten til «app store»-navnet er ikke lenger like viktig for Apple og toppsjef Tim Cook. De er blitt såpass store at folk kan skille mellom butikkene, argumenterer de.
Kravet på retten til «app store»-navnet er ikke lenger like viktig for Apple og toppsjef Tim Cook. De er blitt såpass store at folk kan skille mellom butikkene, argumenterer de. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
10. juli 2013 - 08:14

Apples digitale programsjappe «App Store» fyller i disse dager fem år, blant annet med å gi bort et knippe populære titler.

Samtidig har de bestemt seg for å legge bort søksmålet mot konkurrenten Amazon for bruken av ordet «Appstore» i deres butikk.

Partene har blitt enige om ikke å forfølge hverandres rett til uttrykket, ifølge Reuters.

Apple åpnet sin kanal for programvare til iPhone i juli 2008. Straks Amazon lanserte sin Amazon Appstore for Android i mars 2011 gikk Apple til sak, med påstand om navnesnylting.

– Vi ser ikke lenger noe behov for å forfølge saken. Med over 900.000 apper og 50 milliarder nedlastinger vet kunder hvor de kan få kjøpt sine favorittapper, sier Apples talskvinne Kristin Huguet til nyhetsbyrået.

Amazon har hele veien ment at uttrykket «app store» er for generisk til å kvalifisere til rettighetsbeskyttelse.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.