BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple føler kraften fra Star Wars

"The Phantom Menace", bedre kjent som den første av de tre nye Star Wars-filmene, har ikke premiere før i mai, men allerede nå er det klart at kraften fra filmen går Apple Computers vei. De to offisielle nettstedene der en finner traileren er Apples i tillegg til Star Wars-filmens eget.

Eirik Rossen
12. mars 1999 - 08:34

Traileren til "The Phantom Menace" ble sluppet i går - og det er ventet kjempeinterresse for både den og filmen når den har premiere i USA den 19. mai. Traileren finnes på nettet og viser mange eksempler på de spektakulære scenene som vil utspille seg på kinolerretet senere i år. Til Apples store glede er imidlettid nett-traileren bare lagt ut i Apple's QuickTime-format.

Representanter for regissør George Lucas, sier til News.com selskapet har produsert traileren i dette formatet, basert på interessen vist etter den første prelanseringen av nye Star Wars.

Tilbakemeldingene fra forhåndslanseringen i fjor var klar; fansen likte QuickTime aller best, men markedssjef i Lucasfilm, Jim Ward, vil ikke si om selskapet har hatt kontakt med Apple om spesielle rettigheter, annet enn at det har vært generell kontakt mellom de to selskapene.

Apple har erfaring med å vise seg fram slike sammenhenger. Jeff Goldblum sprang rundt med en PowerBook da han berget verden i "Independence Day" i 1996. Star Wars-traileren er denne gangen lagt ut på to offisielle nettsteder; foruten Apples hjemmesider Star Wars-filmens egne.

- På hvilken måte kan du se Star Wars-traileren, spør Steve Jobs i en pressemelding i forbindelse med at lenke til traileren er lagt inn fra Apples hjemmeside: - Ikke ved RealNetworks' Real Player, ikke via Microsofts Media Player, sier Jobs i meldingen.

Windows-brukere som ønsker QuickTime må laste ned en 6 Megabyte fil før de igjen må laste ned traileren i ulike utgaver på opptil 25 Megabyte. Apple regner med at de to offisielle nettstedene for traileren leverer 1 million nedlastinger de første 24 timene.

Lucas-film melder at dette er siste trailer før selve filmen.

Presisering: Traileren kan lastes ned fra flere nettsteder. Apple og Star Wars er imidlertid de to eneste offisielle.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.