DIGI.NO

Apple lanserer PB 2400

Apple Computer lanserte torsdag en liten og kjapp bærbar, PowerBook 2400C. Maskinen er den første som IBM har produsert for Apple, og den var i utgangspunktet myntet på det japanske markedet.

Jens Kanden
9. mai 1997 - 15:11

Apple Computer lanserte torsdag PowerBook 2400C. Med en vekt på snaut 2 kg er PB 2400C den letteste Macintosh som kjøre Mac OS, og den er også den første IBM har laget for Apple.

IBM har lisensrettigheter til å produsere Mac-kloner, men har ikke benyttet seg av dem. Selskapet har innrømmet, dog, at det vurderer å gi ut en IBM ThinkPad for Mac OS.

PowerBook 2400C var i første omgang myntet på det japanske markedet, men grunnet stor interesse, kommer maskinen også til USA. Apple i Norge har også tro på at maskinen kommer til Europa.

- Vi håper og regner med at vi får PowerBook 2400C til Europa i løpet av høsten, sier Verner Hølleland, produktansvarlig hos Apple Computer i Norge til nyhetstjenesten digi.

Apple har forsøkt å skape en maskin som har mobiliteten til en Duo og funksjonaliteten til en PowerBook av full størrelse.

PB 2400C kommer i første omgang med en 180Mhz PowerPC 603e prosessor, og 256K nivå 2 hurtigminne, 16MB RAM, 1,3GB IDE harddisk, 10,4-tommers aktiv matrise fargeskjerm, to PC-kort, høytaler, samt video- , ADB-, SCSI-, og FDD-porter.

Apple har preinstallert Mac OS 7,6 og en rekke programvarepakker inklusive ClarisWorks, Apple Remote Access, Apple Location Manager, Apple Internet Connection Kit med Netscape Navigator 3.0, Claris Emailer Lite, Fetch, NCSA Telenet, og NewsWatcher, i tillegg til Macintosh Easy Open og MacLinkPlus fra Dataviz for lesing og oversettelse av PC-formatterte disketter. All programvare er også vedlagt på en CD-disk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.